Tarjoilja, keitossani on hyönteissukuinen proteiinin lähde!

Tarjoilja, keitossani on hyönteissukuinen proteiinin lähde!

Tullin Saunassa järjestetään Ötökkäviikko 22-28.10.2018.
Ötökkäviikolla on mahdollista tutustua entomofagian eli hyönteisravinnon monipuolisuuteen ja terveellisyyteen, sekä maistella erilaisia hyönteisiä esimerkiksi illallisen yhteydessä. Hyönteiset ovat hyvin ravintopitoisia ja niissä on etenkin runsaasti proteiinia.

Ötökkäviikon aikana jokaisella lounaalla on tarjolla normaalin lounastarjonnan lisäksi ruokia, joiden raaka-aineena on käytetty hyönteisiä eri muodoissa ja eri menetelmin valmistettuna. Hyönteisannosten suunnittelusta vastaa Vuoden nuori kokki -kilpailun MM-pronssimitalisti Emmiina Lehtonen. Ötökkäkokkimme Emmiina haluaa haastaa tamperelaiset kokeilemaan rajojaan ja maistamaan rohkeasti uusia makuja – moni onkin kokenut ötökkäruokienmaukkauden ja makumaailmat positiivisena yllätyksenä.

Uusien kokemusten ja makuelämysten lisäksi haluamme myös saada ihmiset pohtimaan ruuantuotannon tulevaisuutta sekä omia ruokailutottumuksia. Ruuan eettisyys, ravintoarvot ja riittävyys ovat kaikki tärkeitä kysymyksiä, joihin ei ole yksinkertaisia vastauksia.

2018-09-28T10:32:51+00:0026.9.2018|